De Doe Beiaard zit in twee kisten op wieltjes, die eenvoudig in een personenauto vervoerd kunnen worden. Het bouwteam heeft in de twee kisten 13 bronzen klokjes gemonteerd. De grote klokken in de onderste kist van de toren, de kleine klokken in de bovenste. De kinderen kunnen zo op een veilige en verantwoorde manier en zonder al te veel instructie de toren en de beiaard zelf in elkaar zetten. De klokken vormen samen 1,5 octaaf. De klokken zijn zorgvuldig gestemd, zodat er ook echt melodie├źn op gespeeld kunnen worden.

De Doe Beiaard is geschikt voor kinderen in het basisonderwijs, groep 5 t/m 8, maar kan ook heel goed gebruikt woorden in workshops, op voorlichtingsbijeenkomsten en projecten over muziek, beiaard of cultureel erfgoed, zoals op Open Monumentendagen en cultuurmarkten. De Doe Beiaard een boeiend instrument om te bouwen, te bekijken en te bespelen, niet alleen voor kinderen, maar voor en breed publiek, jong en oud.

De Doe Beiaard is te huur voor beiaardiers, muziekdocenten en beiaardcommissies en educatieve instellingen. Uiteraard is de Doe Beiaard ook te koop.